Згідно з дослідженнями [Benjamin Bowe  та  Ziyad Al-Aly], забруднення атмосферного повітря, що є однією з головних причин захворювання та смертності в усьому світі, обумовлює появу нових випадків діабету II типу. А це 3,2 мільйона лише у 2016 році [Ziyad Al-Aly].

Хоча попередні дослідження показали зв’язок між захворюванням та забрудненням повітря, вищезгадане дослідження, що проводилось в США , є першим, котре пов’язує нові випадки діабету в світі  із забрудженням повітря.  Приблизно кожне сьоме, або 14% від загальної кількості в 2016 році, захворювання на діабет обумовлене забруденням повітря дрібнодисперсним, зваженими частками (ЗЧ, PM).

Tiny particulate matter (PM 2.5) r non-communicable diseases, and the study authors say there’s now a growing body of evidence to suggest that air pollution is also strongly linked to type 2 diabetes.strongly linked to type 2 diabetes.

Tiny particulate matter (PM 2.5) strongly linked to type 2 diabetes.

 

У дослідженні, опублікованому в журналі Lancet Planetary Health, було виявлено підвищений ризик розвитку цукрового діабету, навіть якщо рівень забруднення повітря нижчий за рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

За матеріалами: https://www.weforum.org


0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *