Європейський індекс якості повітря, промоутером якого є Європейська агенція довкілля (ЄАД, англ. ЕЕА ) та Європейська комісія, дозволяє користувачам перевіряти поточну якість повітря у

містах та регіонах Європи.

Нова онлайн-служба ЄАД та Європейської Комісії, Європейський індекс якості повітря (European Air Quality Index), надає інформацію про поточну якість повітря на основі вимірювань з більш ніж 2 000 станцій моніторингу в Європі.

Індекс представлений у вигляді інтерактивної карти, яка демонструє  якість повітря на місцевому рівні за п’ятьма основними забруднюючими речовинами, які шкодять здоров’ю людей та навколишньому середовищу: частки (PM2,5 і PM10), приземний озон (O3),  діоксид азоту (NO2) та діоксид сірки (SO2).

European Air Quality Index

European Air Quality Index

Європейський індекс якості повітря дає громадянам легкий доступ до інформації про місцеву якість повітря, що може мати прямий вплив на їхнє здоров’я. Ця інформація, доступна кожному, є важливою основою для діалогу та рішень, які потрібні щоб захистити здоров’я людей, особливо в містах …

Законодавство Європейського Союзу встановлює стандарти якості повітря, як короткострокові (погодинні / щоденні), так і  довгострокові (річні). Індекс якості повітря в Європі показує короткострокову ситуацію з якістю повітря на кожній з більш ніж 2000 станцій моніторингу по всій Європі.

За матеріалами: ЄАД


0 коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *